11 juni 2022

mogelijk gemaakt door:

Pokerrun MC Motorhead

2022

HET GOEDE DOEL (HISTORIE) VAN DE POKERRUN

Het doel van de Pokerrun is motorrijden, dus haal hem uit de schuur en ga lekker toeren, van club naar club. Het doel daaraan verbonden is het inzamelen van geld en om hier iets mee te doen wat anderen goed kunnen gebruiken. Ons eerste doel was KiKa. De jaren daarop hebben we de Opkikker gesponsord. Beide goede doelen doen iets voor kinderen.

Toch groeide bij ons de onvrede dat we het niet zelf in de handen wat er mee gebeurde. Het was niet tastbaar en we zagen het niet terug. In 2017 hebben we het daarom anders aangepakt. We hebben kontakt gezocht met de kinderafdeling van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en we hebben gevraagd wat we voor hun konden betekenen. Dit resulteerde in een tweetal projecten en wat losse spullen. Toen het klaar was kregen wij de rekening van het ziekenhuis en hebben dit betaald. Deze aanpak is ons als Pokerruncommissie goed bevallen. We zien wat er mee gebeurd en we weten waar het blijft. Er blijft niets aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen.

Het goede doel voor de Pokerrun van 2022: Wensstichting Drenthe.

Deze wensstichting vervult de wensen van kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo zijn zij er voor kinderen die ziek zijn, voor kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden en/of voor kinderen die al jong mantelzorger zijn. Hun doel is om deze kinderen, vaak samen met vader en/of moeder, broertjes en/of zusjes, weer een dag te laten stralen en ze een herinnering mee te geven waar ze nog lang op terug kunnen kijken.


Navigatie via Google Maps

Klik op de bestemming!